Spor Bilimleri Fakültesi
Antrenörlük Eğitimi

Tarihçe

Antrenörlük Eğitimi Bölümü Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu bünyesinde 2009 yılında aktif hale gelmiştir. 2010-2011 Akademik yılında 50 öğrenci alarak, eğitim öğretim faaliyetine başlamıştır.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu bünyesinde 2009 yılında faaliyete başlayan Antrenörlük Eğitimi Bölümü 16 Şubat 2018 tarihinde Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu’nun Spor Bilimleri Fakültesine dönüşmesi neticesinde Eğitim – Öğretim faaliyetlerine Spor Bilimleri Fakültesi bünyesinde devam etmektedir.

2019- 2020 yılında Antrenörlük Eğitimi Bölümü kapsamında “Hareket ve Antrenman Bilimleri” yüksek lisans programı da hayata geçerek Spor Bilimleri alanına bilim uzmanı kazandırmaktadır. Antrenörlük Eğitimi Bölümü’nde dört sınıfta toplam 250 öğrenci ile doluluk oranı %100 dür.

Antrenörlük Eğitimi Bölümümüzde 2 Prof. Dr., 4 Doç. Dr., 3 Dr. Öğretim Üyesi olmak üzere toplam 8 öğretim elemanı ve fakülteye bağlı diğer bölümlerdeki uzmanlık alanları ile ilgili Doç. Dr. ve Dr. Öğretim Üyesi gibi faklı branşlardaki öğretim elemanlarından da destek alarak devam etmektedir.

2019-2020 Akademik yılında Antrenörlük Eğitimi Bölümüne 50 öğrenci almak suretiyle eğitim- öğretim faaliyetlerine Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Terzioğlu Yerleşkesinde devam etmektedir.